
O armonie perfectă de arome, în crustă de ciocolată.
Ingrediente:
16 căpşuni mari, cu codiţe, spălate şi scurse bine
coaja rasă de la o lămâie mare
coaja rasă de la o portocală mare
180 g ciocolată albă
2 linguri zahăr
Mod de preparare:
Se ia o tavă întinsă şi se tapetează cu hârtie de copt.
Într-un castron se amestecă zahărul cu coaja de lămâie şi portocală, prin apăsare, până se umezeşte.
Ciocolata se topeşte la bain-marie. Se lasă 1 minut să se aşeze.
Se ia câte o căpşună, se ţine de codiţă şi se scufundă în ciocolată. Se aşază în tavă, iar deasupra se presară zahăr. Se repetă operaţiunea cu restul căpşunilor.
Înainte de a fi servite, căpşunile se lasă să se odihnească 30 de minute, până se întăreşte ciocolata.
Adaptare după o reţetă Bon Appetit.