
Aurii, crocanţi şi iuţi – cartofi la cuptor, învăluiţi în aromă de măsline, după o reţetă Gordon Ramsay.
Ingrediente:
2,5 kg cartofi
o linguriţă şi jumătate de turmeric pudră
un praf de fulgi de chili
4-5 linguri ulei de măsline
sare
piper
Mod de preparare:
Cuptorul se preîncălzeşte la 200 de grade Celsius. Cartofii se curăţă şi se taie în sferturi, pe lung. Se spală, apoi se pun la fiert într-o cratiţă cu apă rece şi sare. După ce dau într-un clocot, se reduce focul şi se fierb 8-10 minute.
Cartofii se scurg, apoi se condimentează cu turmeric, chili, sare şi piper. Se amestecă bine în strecurătoare până se acoperă cu condimente, apoi se stropesc cu 2 linguri de ulei şi se lasă 5 minute să ia aromele.
Între timp, restul uleiului se pune într-o tavă adâncă şi se dă la cuptor câteva minute, până se încinge. Se adaugă cartofii, cu grijă, şi se îmbracă în ulei. Se coc 40-45 de minute, întorcându-se din când în când, până devin crocanţi.
Când sunt gata, se scot din tavă pe un prosop de hârtie şi se lasă 1-2 minute să se scurgă. Se servesc calzi.