Cea mai rapidă metodă de a topi CIOCOLATA. Tehnica bucătarilor profesionişti

Cea mai sigură metodă de a topi ciocolata este, fără îndoială, baia de apă. Este un procedeu extrem de simplu, care nu necesită prea multă îndemânare şi, cel mai important, dă rezultate garantate.

Cum topeşti ciocolata ca un profesionist? Iată ce metodă aplică Alice Medrich, un renumit ciocolatier din Statele Unite:

1. Se ia o tigaie întinsă şi adâncă, se umple cu apă (nivelul să nu depăşească 3 cm) şi se pune pe foc.
2. Ciocolata se rupe şi se pune într-un castron de metal sau de Jena. Vasul se pune apoi în tigaie, direct în apă.
3. Când apa începe să fiarbă, se opreşte focul, iar ciocolata se lasă la topit.

“Vasul în care se pune ciocolata trebuie să atingă apa. Ba mai mult, poate să atingă şi fundul tigăii. Aburul prins între cele două vase – dacă foloseşti metoda clasică, baia de aburi – este, de fapt, mai fierbite decât apa, iar ciocolata se poate arde. Folosind această tehnică, poţi urmări procesul pas cu pas şi, cel mai important, vezi când începe să fiarbă lichidul, astfel încât poţi opri focul la timp”, explică, pentru thekitchn.com, Alice Medrich.

Cel mai mare avantaj atunci când foloseşti această metodă este acela că pui vasul pe flacără, aştepţi să fiarbă apa, opreşti focul şi pur şi simplu o laşi să se topească. Nu trebuie să mai stai lângă castron până se topeşte complet. Ba mai mult, nici nu trebuie să amesteci continuu. Să treci o spatulă prin ciocolată din când în când este, însă, recomandat.

Când apelezi la această metodă, trebuie să ai grijă să nu ajungă în ciocolată stropi fierbinţi de apă – ciocolata se va “tăia” şi va căpăta o consistenţă nisipoasă.

Desigur, ciocolata se poate topi şi în cuptorul cu microunde. Riscul de a o arde, însă, este destul de mare. Când optezi pentru această metodă, topeşte cantităţi mici de ciocolată şi verifică recipientul constant.

 

Unde greşeşti când faci PLĂCINTĂ CU MERE. Trucuri pentru un desert perfect
 
Cele mai frecvente greşeli în bucătărie. CHIFTELUŢE din carne – tehnicile bucătarilor de top
 
Cum să faci cel mai bun risotto. Secretele unui orez perfect
 
Opt paşi simpli pentru un piure de cartofi perfect
 
Unde greşeşti când faci French toast? Cele mai bine păstrate secrete ale bucătarilor
 
 

Tags: , , , , ,

No comments yet.

Leave a Reply