Cele mai bune trucuri pentru curăţenie

Încă puţin şi gospodinele vor începe curăţenia! Iată câteva trucuri pentru o curăţenie rapidă, de efect!

1. Uleiul de eucalipt înlătură resturile lăsate de etichete pe diferite obiecte.
2. Pentru a înlătura mirosurile neplăcute din baie, aprinde un chibrit şi lasă-l să ardă până la capăt.
3. Pentru îndepărtarea petelor uleioase din hainele de mătase, freacă uşor zona afectată cu puţin amidon de porumb. Scutură, apoi repetă operaţiunea. Lasă amidonul să acţioneze 3-4 ore, apoi scutură iar. Spală hainele de mână, cu detergent pentru haine delicate.
4. Nu de puţine ori, în momentul în care lăsăm încălţările afară, avem surpriza să descoperim că păianjeni sau tot felul de gândăcei şi gâze şi-au făcut culcuş în ele. Poţi evita astfel de “intruşi” prin tragerea unor şosete vechi, fără găuri, peste încălţări. Pentru o prindere mai bună, leagă şosetele cu bandă elastică.
5. Lumânările rezistă mai mult timp dacă, înainte de a le da foc, sunt puse într-o pungă de plastic, la congelator, cu 24 de ore înainte de a fi folosite.
6. Polenul poate fi înlăturat de pe faţa de masă cu ajutorul unei benzi adezive. Apasă uşor cu partea lipicioasă pe pată şi ridică. Repetă, dacă este nevoie!
7. Pentru a aduna cioburile sparte, foloseşte o bucată de pâine. Prin apăsare pe suprafaţa afectată, pâinea acţionează ca un burete.
8. Furnicile sunt extrem de neplăcute când invadează casa… Cum să le împiedici să-ţi mai calce pragul? Simplu, trasează o linie cu creta în locul în care vrei să se oprească. Problemă rezolvată!
9. Talpa fierului de călcat se curăţă extrem de repede aplicând puţină sare pe o cârpă  înmuiată în apă şi frecând uşor porţiunea afectată de arsură.
10. Pentru a înlătura mirosul neplăcut din bucătărie, pune câteva boabe de cafea într-o tigaie încinsă şi prăjeşte-le.
11. Amprentele de pe suprafeţele metalice se curăţă cu o cârpă moale înmuiată în puţin ulei pentru bebeluşi.
12. Urmele de marker de pe suprafeţele tari se curăţă pulverizând puţin fixativ deasupra. Suprafaţa se şterge apoi cu o cârpă.
13. Părul de animale de pe mobilă sau haine se curăţă cu o mănuşă de cauciuc umedă.
14. Vasele de toaletă îşi vor recăpăta strălucirea dacă sunt spălate cu Cola. Pentru a dizolva piatra de pe acestea, se lasă Cola în vasul de toaletă peste noapte.
15. Mirosul neplăcut de usturoi de pe mâni dispare frecând palmele de o suprafaţă metalică, de chiuvetă, spre exemplu. Spală apoi mâinile cu săpun sau detergent de vase.

Tags: , , ,

No comments yet.

Leave a Reply