Cinci motive pentru care nu ar trebui să mănânci CREVEŢI. Află cu ce să-i înlocuieşti

Prezenţi în toate meniurile, de la petrecerile în aer liber, la cele mai luxoase restaurante, creveţii sunt la mare căutare. Creşterea acestora, însă, ridică mari probleme mediului înconjurător.

Crescuţi în iazurile pline de bacterii ale unor ferme ce distrug mediul înconjurător, creveţii pot fi scoşi din alimentaţie fără a produce dezechilibre în organism. Cum? Iată ce scrie prevention.com:

1. Fermele de creveţi sunt medii favorabile dezvoltării bacteriilor

Cei mai mulţi creveţi provin de la ferme din Vietnam, Bangladesh şi Thailanda, ţări în care bazine adânci sunt umplute până la refuz, favorizând, astfel, răspândirea bolilor care pot duce, în timp, la dispariţia coloniilor.

Alternativa – stridiile de crescătorie, recunoscute pentru conţinutul ridicat de zinc, un mineral care protejează sistemul imunitar.

2. O bună parte din creveţi sunt plini de chimicale

Ţinuţi în iazuri înghesuite, puţin adânci şi suprapopulate, creveţii sunt supuşi unor tratamente agresive cu antibiotice şi pesticide, multe dintre ele interzise chiar de la comercializare.

Alternativa – moluştele de crescătorie. Fiind relativ tinere când sunt recoltate, acestea nu ajung să acumuleze atât de multe substanţe nocive.

3. Fermele de creveţi contribuie din plin la încălzirea globală

În ultimii 50 de ani, între 5 şi 80% din pădurile de mangrove din Thailanda, Ecuador, Indonezia, China, Mexic şi Vietnam (principalele centre de producţie) au fost distruse pentru a face loc fermelor de creveţi.

Alternativa – somonul de Alaska, cu un conţinut foarte ridicat de acizi graşi Omega 3, recunoscuţi pentru rolul important pe care-l joacă în buna funcţionare a creierului şi prevenirea afecţiunilor cardiace.

4. Fermele de creveţi distrug producţia locală de peşte

După ce transformă pădurile de mangrove în pustietăţi poluate, crescătorii îşi mută fermele în zone proaspete, abandonând vechile iazuri şi distrugând alte păduri, cu scopul de a-şi reface producţia.

Alternativa – midiile, apreciate pentru conţinutul ridicat de Vitamina B12, care asigură buna funcţionare a creierului. De asemenea, conţin nutrienţi care ajută la redobândirea echilibrului, cum ar fi zinc, iod şi seleniu.

5. Pescuitul tradiţional de creveţi distruge ecosistemul

Pescuitul creveţilor din crescătorii ridică probleme grave, dar nici cel din mediul natural nu reprezintă o alterativă demnă de luat în calcul. Pescarii prind creveţii sălbatici cu năvoade cu ochiuri mici, în care cad pradă diverse specii de peşti, broaşte ţestoase sau chiar rechini. Majoritatea peştilor sunt distruşi de plase şi, de cele mai multe ori, sunt aruncaţi înapoi în apă.

Alternativa – sardinele şi hamsiile, peşti care sunt prinşi prin metode care nu afectează mediul.

Ce se întâmplă când consumi zilnic mezeluri. Avertismentul nutriţioniştilor
 
Vrei să trăieşti 100 de ani? Iată ce trebuie să mănânci
 
Nouă alimente care te pot ucide. Le consumi cel puţin o dată pe săptămână!
 

Tags: , , , , , , ,

One Response to “Cinci motive pentru care nu ar trebui să mănânci CREVEŢI. Află cu ce să-i înlocuieşti”

  1. claudiu
    November 4, 2014 at 8:56 pm #

    Adica sa se sacrifice Ionescu si Popescu sa nu manance creveti ca distruge ecosistemul , dar sa polueze bogatii planeta la maxim cu toate uzinele lor si sa manance si creveti ! Mizerii ipocrite, mai bine duceti-va si curatati padurea Baneasa ca e plina de plasticuri daca sunteti asa de ecologisti , fiti ecologisti pe teren !

Leave a Reply