
O reţetă delicioasă, de post, cu ciuperci cărnoase şi roşii bine coapte, care poate fi consumată ca atare sau ca garnitură la diverse mâncăruri cu carne.
Ingrediente:
500 g ciuperci Champignon
o ceapă mare, tăiată solzişori
o lingură ulei
7-8 roşii mari, coapte, fără coajă
1 ardei gras
o jumătate de linguriţă boia
3 frunze dafin
sare
o legătură pătrunjel
Mod de preparare:
Ciupercile se curăţă, se spală şi se taie cubuleţe sau felii groase, după preferinţă.
Într-o cratiţă adâncă se pune la încins o lingură de ulei. Se adaugă ceapa şi se căleşte 1-2 minute, până capătă o culoare aurie. Când este gata, se pun ciupercile şi se înnăbuşă, amestecând din când în când.
Când şi-au lăsat apa, se adaugă roşiile tăiate cubuleţe, ardeiul gras tăiat fâşiuţe, boia şi frunzele de dafin. Se potriveşte de sare şi se adaugă o cană de apă. Se lasă la fiert, la foc mediu, 30-40 de minute, până ce legumele se înmoaie.
Cu 5 minute înainte de a opri focul, se adaugă pătrunjelul tocat mărunt şi se amestecă.
Ciupercile se servesc calde, ca atare sau ca garnitură la diverse mâncăruri cu carne.