
Înnăbuşiţi, apoi copţi, morcovii capătă o dulceaţă plină de savoare. Ingredientele sunt suficiente pentru patru porţii.
Ingrediente:
750 g morcovi tineri, spălaţi şi raşi
30 ml ulei de măsline
4 linguri oţet de vin roşu
sare
piper
câteva crenguţe de cimbru
3 căţei de usturoi, zdrobiţi
Mod de preparare:
Cuptorul se preîncălzeşte la 200 de grade Celsius.
Morcovii se îmbracă într-o vinegretă din ulei de măsline, oţet, sare şi piper după gust, cimbru şi usturoi. Când şi-au luat aromele, se pun într-un vas adânc, de preferinţă din ceramică. Se acoperă cu folie de aluminiu şi se gătesc 30-40 de minute, până se înmoaie.
Când sunt aproape gata, se îndepărtează folia şi se întorc în cuptor încă 10 minute, până se caramelizează şi capătă o culoare arămie. Se servesc ca atare sau ca garnitură la diverse mâncăruri cu carne.
O reţetă Jamie Oliver.