Oţetul, arma universală din cămară

La loc de cinste în bucătărie şi în medicină, oţetul este un aliat de nădejde şi în treburile gospodăreşti. Petele, urmele de grăsime sau mucegaiul dispar ca prin minune cu puţin oţet.

Chiuvetă murdară, scurgere înfundată

Se fierbe o jumătate de litru de oţet şi se toarnă pe scurgere, fierbinte. Se lasă să acţioneze 5-10 minute, apoi se clăteşte din abundenţă cu apă călduţă. Dacă este nevoie, procesul se repetă. Petele de murdărie din chiuveta de inox se curăţă rapid cu o lavetă înmuiată în oţet călduţ.

Geamuri murdare

Oţetul diluat cu apă – 1 cană de oţet la 10 de apă călduţă – curăţă şi cele mai murdare geamuri. La final, se clătesc bine cu apă curată.

Faianţă pătată

Se amestecă o cană de oţet cu două de apă şi 3-4 linguri de săpun lichid sau detergent lichid de vase. Pasta se întinde pe chiuvetă, cadă, vas de toaletă. Se lasă să acţioneze 5 minute, apoi se clăteşe bine cu apă călduţă.

Mucegai

Folosit ca atare sau amestecat în soluţie cu puţin praf de copt, oţetul distuge mucegaiul. Locul atins de mucegai se freacă uşor cu o perie moale înmuiată în oţet, apoi se clăteşte din abundenţă.

Tags: , , ,

No comments yet.

Leave a Reply