
Brânză caldă, pulpă dulce de piersici, busuioc proaspăt cules şi un strop de miere – un sandviş rafinat, cu o aromă nobilă.
Ingrediente:
8 felii de pâine integrală
4 linguri unt, la temperatura camerei
230 g brânză Brie, tăiată în 8 felii
2 piersici mari, coapte, fără sâmburi, tăiate felii subţiri
16 frunze de busuioc proaspăt
4 linguri miere
Mod de preparare:
Grătarul se pune la încins, la foc mediu.
Feliile de pâine se ung cu unt pe o parte. Se construieşte sandvişul pornid de la o felie de pâine cu unt, brânză, felii de piersici şi busuioc. Se stropeşte cu miere şi se închide cu încă o felie de unt, păstrând partea unsă deasupra.
Sandvişurile se pun pe grătar şi se ţin câte 2 minute pe fiecare parte, până ce brânza se topeşte iar pâinea capătă o crustă aurie.
Când sunt gata, se iau de pe grătar şi se taie în două. Se servesc calde.
Mierea poate fi înlocuită cu succes cu oţet balsamic.
Adaptare după o reţetă Two Peas and their Pod.