
Un smoothie răcoritor, de vară, cu o textură cremoasă, uşor gumată, plin de vitamine.
Ingrediente:
2 banane mari, coapte
5 căpşuni mari, spălate, fără codiţe
80 g afine
60 ml lapte de migdale
Mod de preparare:
Cu cel puţin două ore înainte de preparare, bananele ce cojesc, se taie felii grosuţe şi se dau la congelator, pe o farfurie întinsă acoperită cu folie alimentară. (Pot fi ţinute la congelator peste noapte.) Bananele îngheţate vor da băuturii o textură cremoasă, uşor gumată.
Bananele se pun în blender. Se adaugă căpşunile şi se amestecă bine, până se zdobesc. Se toarnă laptele, se mai amestecă 10 secunde, apoi se pun afinele şi se mai amestecă puţin, până ce capătă consistenţa unui piure moale. Dacă mai este nevoie, se mai adaugă lapte.
Se serveşte imediat.
Cred ca e delicios si racoritor….