
Dovleacul este perfect pentru toamnă, anotimp în care ajunge la maturitate şi poate fi consumat. Este ideal în mâncăruri fierbinţi, specifice anotimpului rece.
Ingrediente:
un dovleac plăcintar (1 kg)
o ceapă mare
50 grame unt
100 grame smântână fermentată
200 ml smântănă lichidă pentru gătit
sare
piper alb măcinat
un praf de nucşoară (opţional)
Mod de preparare:
Tocaţi ceapa şi căliţi-o timp de 3-4 minute în unt, până devine aurie. Puneţi dovleacul curăţat de coajă şi de seminţe, tăiat în cuburi mari. Adăugaţi 1 – 1,5 litri de apă, acoperiţi cu un capac şi lăsaţi vasul la foc mic timp de 30-40 de minute.
După ce dovleacul a fiert, transferaţi supa într-un blender şi pasaţi-o. Strecuraţi printr-o sită, apoi adăugaţi smântâna şi omogenizaţi supa cremă.
Condimentaţi cu sare, piper şi nucşoară.
Supa se serveşte cu crutoane, o lingură de smântână şi câteva picături de ulei de măsline.