
Supa de pui nu necesită prea multă îndemânare şi este ideală în serile răcoroase.
Ingrediente:
250 g carne de pui fiartă, dezosată
2 morcovi, tăiaţi cubuleţe
o legătură pătrunjel
3-4 cepe verzi, tăiate mărunt
1 l supă de pui
2 linguri ulei
3-4 linguri orez fiert
sare
piper
Mod de preparare:
Într-o oală de ciorbă se căleşte ceapa în ulei încins. Se adaugă morcovul şi se găteşte 3-4 minute, până se înmoaie uşor. Se adaugă supa de pui, se potriveşte de sare şi de piper şi se lasă la fiert, la foc mediu, 12-15 minute, până se înmoaie legumele.
Când sunt gata, se adaugă carnea fiartă, orezul şi se mai dă într-un clocot. La final se adaugă pătrunjelul tocat mărunt. Se serveşte caldă.