
Toppingul se poate schimba, după bunul plac, cu şuncă, ananas, ciuperci, ardei, măsline…
Ingrediente:
un pachet foitaj
4 linguri sos pentru pizza
210 g mozzarella, tăiată fâşiuţe
3-4 roşii mari, feliate
sare
piper
câteva frunze de busuioc proaspăt, pentru servit
Mod de preparare:
Cuptorul se preîncălzeşte la 200 de grade Celsius. Foitajul se lasă 10 minute să se dezgheţe la temperatura camerei. Între timp, se ia o tavă întinsă, nu prea adâncă, şi se tapetează cu hârtie de copt unsă cu puţin unt.
Se iau 6-7 foi şi se întind în tavă, una peste cealaltă. Se ung cu sos pe toată suprafaţa, uniform, păstrându-se o margine de 1-2 cm care se rulează uşor. Deasupra se presară mozzarella. Tarta se închide cu felii de roşii. Se potriveşte de sare şi piper şi se coace 18-20 de minute, până se umflă şi devine arămie.
Se decorează cu busuioc proaspăt şi se serveşte caldă.
Adaptare după o reţetă Good to Know.