Vrei să trăieşti 100 de ani? Iată ce trebuie să mănânci

Hrăneşte-ţi corpul, dar nu abuza, spun nutriţionitii. Pe lângă acest sfat, urmează câteva reguli – demonstrate ştiinţific – şi vei avea o sănătate de invidiat, care-ţi va asigura, de acum înainte, mulţi ani de viaţă.

1. Consumă cât mai multe fructe şi legume

Include în alimentaţia zilnică cel puţin 5 porţii de fructe şi legume. Astfel, vei reduce riscul apariţiei bolilor de inimă, atacului de cord sau diverselor forme de cancer, scrie Health.com.

2. Mănâncă iaurt

Consumă, zilnic, o porţie de iaurt degresat. Este plin de probiotice şi este recunoscut pentru potenţialul de creştere a imunităţii. Mai mult, contribuie la refacerea echilibrului natural al organismului.

3. Alege o cină pe bază de peşte

Mănâncă peşte de 2-3 ori pe săptămână. Pentru cel puţin o masă alege somon, extrem de bogat în acizi graşi Omega 3, recunoscuţi pentru efectul de reducere a inflamaţiilor.

4. Pune accent pe fibre

Asigură-te că iei o porţie de cel puţin 25 g de fibre zilnic. Ce alimente sunt recomandate? Fructe, legume şi cereale integrale. Potrivit cercetătorilor, o alimentaţie bogată în fibre sporeşte considerabil calitatea şi durata vieţii.

5. Mănâncă nuci

Include în alimentaţie nuci (şi fistic) pentru a preveni bolile cardiovasculare. O mânuţă pe zi este suficient. Studii recente au arătat o îmbunătăţire semnificativă a nivelului de colesterol şi a flexibilităţii vaselor de sânge la doar patru ore după consumul de nuci decojite.

Tags: , , , , ,

No comments yet.

Leave a Reply